Rasus Budhyono, M.Hum. memiliki ketertarikan mempunyai ketertarikan ilmiah dan melakukan kajian ilmiah dalam berkaitan dengan puisi berbahasa Inggris, sejarah kesusateraan Inggris dan kajian penerjemahan. Ia juga adalah seorang musisi professional. 2017_Profil Rasus IMG_5742
M.Hum, Ilmu Susastra, Universitas Indonesia
S.S., Sastra Inggris, Universitas Padjadjaran
rasus.budhyono@unpad.ac.id
Office Hour:

Rabu-Jumat 09.00-15.00, or by appointment

Publikasi Ilmiah

• “Body and Eroticism in Indonesian Pop Songs through Decades.” Makalah ilmiah untuk kegiatan The 16th Biennial Symposium on Literature and Culture in The Asia-Pacific Region, 2015, University of the Philippines Diliman, Quezon City.
  • “Checking the Check-in Culture: The Culture of Checking-in on Social Media.” Makalah ilmiah untuk seminar internasional Undercurrents: Unearthing Hidden Social and Discursive Practices 2015, Universitas Airlangga, Surabaya
  • “Translating John Mateer’s Poems: The Experience of Translating Poems about Indonesia by a Non-Indonesian.” Makalah ilmiah untuk kegiatan Exploring the Literary World: Transgression and Translation in Literature 2015, Chulalongkorn University, Bangkok, Thailand.
Kelas
Semester Genap Tahun Akademik 2016/2017